3D printer kopen?
Beste 3D printers 2020

3D printers

Op zoek naar de beste 3D printer voor jou? Dan kan de zoektocht een lastige zijn. Zeker als je er nog niet veel van weet. Daarom bekijk je op deze pagina de beste 3D printers van 2020 in één overzicht. Zo vind je snel de beste voor jou in een paar klikken. Weet je welk merk je zoekt? Of heb je nog geen idee?

Een 3D printer zorgt voor de omzetting van een digitaal bestand naar een tastbaar object. Door iedere laag voor laag af te drukken krijgt een ontwerp steeds meer vorm. De complexiteit van het object dat je af wilt drukken bepaalt welke je nodig hebt. Met 1 printkop heb je minder mogelijkheden dan met 2 koppen. Met 2 printkoppen kun je driedimensionale objecten printen in 2 verschillende kleuren of materialen tegelijk. Heb je complexere modellen? Kies dan voor een 3D printer met 2 printkoppen.

Daarna is de prijsklasse waarin je een 3D printer koopt van belang. Er zijn verschillende prijsklassen. De goedkoopste 3D printer is er al vanaf iets meer dan 200,-. De duurste zit tegen de 5.000,- aan. Daarom is het belangrijk dat je de juiste kiest.

Bekijk de beste 3D printer per situatie. Zo weet je zeker dat je de beste koopt voor jou. Alvast veel plezier met 3D printen!

Goedkoopste 3D printer: E3D NANO

goedkoopste 3D printer E3D NANO

De goedkoopste 3D printer van 2020 is de E3D NANO. Dit is een goedkope van net iets meer dan 200 euro met één printkop. Het is de beste goedkope 3D printer doordat deze het beste is verkocht en het beste is beoordeeld.

Ook is dit dé keuze voor een instapmodel 3D printer. Hiermee kun je zelf gemakkelijk 3D printjes maken. Deze is goed voor kleine objecten zoals een sleutelhanger of een klein actiefiguur. Hij is minder dan 20 cm hoog en weegt ongeveer 1 kilo. Hierdoor kun je ‘m simpel overal mee naartoe nemen.

Ben je een student en studeer je bouwkunde of wil je architect worden? Dan kun je een kleine maquette van jouw bouwtekeningen maken met de E3D NANO. Er zit software bij om mee te kunnen ontwerpen. Vervolgens print het apparaat vanaf de meegeleverde software jouw unieke ontwerp uit. De software is lichtgewicht en geschikt voor iedere computer.

Het uitprinten van je ontwerp doe je door jouw ontwerp op de meegeleverde SD-kaart te zetten. Deze doe je in de invoer van het apparaat en vervolgens klik je op start. Dan doet het apparaat de rest van het werk! Na een aantal minuten (afhankelijk van hoe ingewikkeld het ontwerp is) staat jouw object klaar!

Ook zit er filament in de doos. Dit is het materiaal waar de prints mee worden gemaakt. Er kan gesmolten plastic in. Dit is meegeleverd, maar wel in een kleine hoeveelheid. Je krijgt 250 gram filament meegeleverd. Koop dit er dus ook los bij!

Video review

Bekijk hierboven de video review van de E3D NANO.

Beste 3D printer: Ultimaker 3 Extended

beste 3D printer 2020

De beste 3D printer van 2020 is de Ultimaker 3 Extended. Deze Ultimaker scoort een 10 uit 10 met 2 reviews. Doordat deze het best is verkocht en het beste is beoordeeld is dit de beste van 2020.

De Ultimaker 3 Extended kan complexe wiskundige figuren printen. Daarnaast print je ook 3D-maquettes doordat er 2 printkoppen op zitten. Je kunt op deze manier 2 andere kleuren materiaal combineren.

Doordat er WiFi op dit apparaat zit kun je bestanden draadloos versturen. De printer weet zelf welk filament je gebruikt via NFC. Zo start je direct met jouw print. Je kunt een prototype maken van 21,5 x 21,5 x 30 cm. Hierbij kan de laagdikte maximaal 20 tot 200 micron zijn.

De Ultimaker 3 Extended kan hoger printen dan de 2-versie. Zo print je nu tot 30 cm hoog. Met de 2 kan je enkel tot 20 cm hoog printen. Hierdoor gaat het maximale printvolume ook omhoog en is deze dus hoger dan de 2. Met de Ultimaker 3 Extended print je 13,8 liter. De Ultimaker 3 9,2 liter.

Deze wordt gemonteerd geleverd. Je hoeft ‘m dus niet zelf in elkaar te zetten. Je kunt hiermee gedetailleerd complexe objecten printen zonder tussenkomst van een computer. Hierdoor is dit de beste van 2020 voor meer professioneel gebruik.

Ultimaker 2+ productvideo

Maak eenvoudig gedetailleerde 3D-prints met de Ultimaker 2+. De Ultimaker 2+ is kant-en-klaar en dus direct te gebruiken.